Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč nedělat bramborovou kaši tyčovým mixérem? Výborná kaše stojí za trochu práce. Poradíme, jak na to
pixabay

Bramborovou kaši mají rádi dospělí i děti. Při její přípravě ale můžeme udělat jednu zásadní chybu - když si budeme chtít její zpracování usnadnit pomocí tyčového mixéru.

Tyčový mixér je velký pomocník v kuchyni. Rychle s ním rozmixujeme připravované jídlo, aniž bychom špinili zbytečně moc dalšího nádobí. Ne vždy se ale vyplatí ho používat. Při přípravě bramborové kaše by se zdálo lákavé po něm sáhnout, ale raději se toho vyvarujme. Rozmixováním uvařených brambor bychom z nich dostali škrob a dosáhli konzistence podobné lepidlu.

Jak na skvělou bramborovou kaši

A jak tedy dosáhnout té správné konzistence? Nejlepší je brambory propasírovat. Použít můžeme:

  • pasírovací síto na brambory
  • lis na brambory
  • případně mačkadlo na brambory, které se ale více hodí na přípravu šťouchaných brambor

Sice se u toho více zapotíme, ale odměnou nám bude ta nejlepší a úžasně jemná bramborová kaše.

A jak hotovou bramborovou kaši zapéct, nám poradí následující video. Vyzkoušejte i další oblíbená bramborová jídla.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky