Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat domácí lipánek? Vychutnejte si tvarohovo-smetanové potěšení ze 4 surovin

Lipánek jako z obchodu! Vyzkoušejte si recept na smetanovo-tvarohovou pochoutku z poctivých surovin, které si samy zvolíte. Taková svačinka chutná nejen dětem, ale poslouží i k doplnění energie, např. po sportovním výkonu dospělých.

Domácí lipánek je jednoduchý, rychlý a především poctivý dezert, který zvládnete připravit do deseti minut. Stává se tak ideálním tipem na lahodnou svačinku pro děti i pro dospělé. Můžete ji libovolně ochutit a ozdobit sezónním ovocem.

Jak udělat domácí lipánek

Přípravu této svačinky zvládnete hravě a jednoduše, třeba i ve spolupráci s dětmi.

  1. Připravte si 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání, podle chuti cukr, kakao na ozdobu.
  2. V misce smíchejte tvaroh, smetanu a cukr.

  3. Vše vyšlehejte do hladkého krému.

  4. Podle chuti přidejte kakao nebo např. vanilku či skořici.

  5. Rozdělte lipánek do čistých skleniček a podávejte – můžete ozdobit sezónním ovocem (např. borůvkami, malinami, rybízem ... ).

  6. Hotový lipánek dejte ještě vychladit do lednice.

Přejeme dobrou chuť.

Podívejte se, jaké další výborné svačinky pro děti můžete připravit.

 

Komentáře

Další tipy a triky