

Brokolicová polévka s parmazánem
Suroviny
- 1 brokolice (spotřebujeme celý košťál + 1/2 růžiček)
- 1 menší mrkev
- 2 lžíce polévkového koření
- 1 kuřecí bujon
- 5 plných lžic strouhaného parmazánu
- 2 špetky mletého černého pepře
- olej
- rohlík nebo toustový chléb
- máslo
Postup přípravy receptu
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, mrkev oloupeme. Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým kořením, pepřem a bujonem a vaříme na mírném ohni 10 minut.
Polovinu růžiček rozebereme na drobné kousky, vložíme do polévky a povaříme dalších 5 minut. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme 4 lžíce strouhaného parmazánu.
Rohlík či toustový chléb nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova. Polévku podáváme s krutony, posypané zbytkem parmazánu.
Poznámka
Zbývající růžičky můžeme použít např. jako přílohu masu.
inspirace na alenkyfood.blog.cz, upraveno
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Brokolicová polévka s parmazánem
-
tak jsem ji dneska vyzkousela s hovezim bujonem a i tim cesnekem, ale jsem trochu zklamana, zas takovy boom na chutove bunky to nebyl...
kazdopadne snist se da a za vyzkouseni urcite stoji
-
Tato polévka si v našem jídelníčku našla své místo a to u nás brokolici chlapi nemusí, je výtečná!!! Doporučuji zkusit
-
polívka je o.k..
-
Tomu říkám nátisk na chuťové buňky
Za krásný recept+13bodík a fotky jsou parádní
-
Vypadá, že bude hodně jedlá
-
moc mě to zaujalo, takže letííím koupit tu brokolici a pustím se do toho
+1
-
Vypadá to velmi dobře
+1
-
Isahu u nás je každá polévka oblíbená, ale jsou takové, které jsou oblíbené víc a to bude zřejmně taky ta tvoje
Dávám ti 8.bod
-
Mňam
-
Isahu
-
Elizo, ten česnek je dobrý nápad, to příště zkusím
Manžel mi moc nestojí o krémové polévky (které zase miluji já
), on raději jen vývary
...ale musím uznat, že tenhle se povedl, ten chutná i mně
A ten masox - určitě
, jen mi přišel ten kuřecí jemnější, ale s tím česnekem bych tak klidně dala i klasický masox
-
Ivanko, takhle podobně dělám vývar s brokolicí taky, dávám normální masox (poslední dobou Natur) a docela dost utřeného česneku. Představ si, že díky této polévce se moje dcera naučila jíst brokolici
.
Takže posílám bod. -
Mňam.
-
Moc hezké a jedlé!
-
No, tak to je
krása
, panenko skákavá
, co, lze ještě vymyslet a udělat z tak obyčejné zeleniny
Ivanko