Jak upéct skořicové šneky? Oblíbené kynuté pečivo provoní celý domov skořicí
Skořicové šneky patří mezi oblíbené sladké pečivo, kterým nadchnete každou návštěvu, a zaručeně se po nich jen zapráší. Na tento moučník vám postačí pouze základní suroviny, které určitě najdete ve svých zásobách.
Skořicové šneky jsou naprosto ideální, pokud vás honí mlsná a nemáte doma příliš mnoho surovin. Přesto i z mála vykouzlíte báječnou pochoutku. Nadýchané rolky jsou připravené z kynutého těsta a hotové je můžete potřít lahodnou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct skořicové šneky
Skořicové šneky se v originále nazývají také kanelbullar a jsou na povrchu dokonale křehké a křupavé. Na jejich upečení budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve smíchejte v misce vlažné mléko se dvěma lžičkami cukru moučka a droždí. Nechte 15 minut stát, dokud nevzejde kvásek.
- Do mísy navažte mouku se dvěma lžícemi cukru, dále přidejte sůl, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vše důkladně zpracujte v těsto, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout do dvojnásobného objemu, přibližně 45–60 minut.
- Jakmile bude těsto nakynuté, rozdělte ho na 2 díly. Poté každý vyválejte na obdélník, na který rozetřete 50 g změklého másla a rovnoměrně posypte cukrem smíchaným se skořicí.
- Pláty srolujte jako roládu a nakrájejte na kolečka silná asi 2,5 cm. Kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 30 minut kynout.
- Šneky potřete rozšlehaným vejcem a posypte cukrem krystal.
- Troubu předehřejte na 210 °C a poté šneky pečte přibližně 9–13 minut. Upečené šneky nechte vychladnout na mřížce.
Kanelbullar neboli skořicové šneky jsou na přípravu snadné. S videonávodem je zvládnou i naprostí začátečníci v pečení. Vláčné a vychladlé šneky můžete potřít lahodnou polevou, která voní vanilkou a přiláká každého milovníka sladkého.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře