Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá
![Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/8/7786-200-100.jpg)
Kde se vlastně bere skořice? Skořice je kůra skořicovníku, což je tropický strom. Skořice se používá především v potravinářském průmyslu, ale pro své léčivé účinky se využívá i v léčitelství nebo kosmetice. Ze skořice je možné získat skořicový olej.
Druhy skořice
V našich obchodech obvykle naleznete dva druhy skořice. Tradičnější je skořice čínská, která je aromatičtější a ostřejší, méně známá je skořice cejlonská. Ta má jemnější vůni i chuť a obvykle chvíli trvá, než si na ni strávníci zvyknou.
Využití skořice v kuchyni
Skořicí voní některé druhy vánočního cukroví, ale také třeba moučníky. Sladká chuť ale neznamená, že nejde skořici využít ve slané kuchyni. Skořicí dochutíte například kuřecí nebo vepřové maso.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více