Skořicové šneky s rozinkami

Suroviny

180 g vody
70 g měkkého sádla
60 g cukru
vanilkový cukr
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
400 g hladké mouky
15 g droždí
náplň:
25-30 g másla
mletá skořice
rozinky
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné, vlahé) a vymísíme těsto, které necháme asi nakynout hodinu.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí, cukrem a rozinkami a svineme do rolády.

  3. Rozkrájíme na řezy (8-10), které rozložíme na plech s pečícím papírem řeznou plochou dolů a necháme nakynout.
    Potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté trobě (180-200°C/20-25 minut).

Komentáře k receptu Skořicové šneky s rozinkami

Tématické fráze: recept na skořicove šneky kynuté skořicové šneky šneci s rozinkami šnek s rozinkami skořicové šneky skoricovy snek recept kynutý skořicový šnek skořicovī šneci recept skořicové šneky skořicový šnek skořicoví šneci s rozinkami kynutý skořicový šneci skořicové sneky se sadlem buchta skořicová sneci kynute skoricove šneci recepty skořicové šneky kynuté buchty recepty skořicový šnek nejlepší skořicové šneky skořicový šneci kynutý kynutí šněci s rozinkami