Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórek je v kuchyni nepostradatelná zelenina. Lze využít jak bílou, tak zelenou část. Jeho mírně štiplavá chuť se hodí k rybám, masu, k bramborovým přílohám, ale i nakrájený na kolečka na krajíci chleba je výtečný.

Pórek patří mezi oblíbenou podzimní zeleninu, kterou snadno můžete vypěstovat i doma na zahrádce. Klasická pórková polévka je složená pouze z několika málo surovin a rozhodně se řadí mezi vděčné a rychlé recepty pro celou rodinu.

Jak uvařit pórkovou polévku

Pórková polévka je nenáročná na přípravu a vyniká svou vůní i chutí. Do této hřejivé polévky přidejte také brambory, které skvěle zasytí.

Na přibližně 5 porcí polévky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve v hrnci rozpusťte máslo, na kterém necháte zesklovatět na kolečka nakrájený pórek.
  2. Poté pórek zasypte hladkou moukou a za stálého míchání ji nechte mírně zezlátnout.
  3. Základ zalijte vývarem či vodou a mouku důkladně rozmíchejte metličkou.
  4. Polévku ochuťte kmínem a pepřem podle své chuti.
  5. Dále oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a vložte do polévky.
  6. Pórkovou polévku za občasného promíchání provařujte až do změknutí brambor.
  7. Těsně před odstavením vmíchejte prolisovaný česnek a už déle nevařte, aby česnek neztratil své aroma.
  8. Na závěr polévku dosolte a vmíchejte majoránku rozemnutou v dlaních.

Rychlou pórkovou polévku můžete uvařit i s pomocí snadného videonávodu, který vám pomůže s přípravou krok za krokem. Polévku můžete doplnit i křupavými krutony z pečiva. Napište nám do komentáře, jak se vám polévka povedla.

Přejeme dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky