Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké jídlo na cesty, abychom předešli zažívacím problémům? Vsaďte na jistotu
Zdroj: Freepik

Většina z nás se někdy setkala alespoň s křečemi v břiše po konzumaci špatně skladovaného a netrvanlivého jídla. Proto je dobré vědět, po jakých pokrmech lze sáhnout bez obav ze zažívacích obtíží a zkaženého výletu.

Jestliže nechcete, aby váš výlet (nebo dovolená) skončil předčasně, věnujte pozornost jídlu, které si balíte s sebou. V případě špatného rozhodnutí vaše chvilky volna skončí dříve, než začaly a mohou následovat velmi krušné okamžiky.

Jaké jídlo s sebou, aby nevznikly zdravotní potíže

Projděte si spolu s námi několik bodů s nejčastěji chystanými jídly a pochoutkami na cesty v parném létě. A nebojte, jídla s sebou jsou rozmanitá a chutná.

  1. Pokud chcete na cestu jen něco malého do ruky, sáhněte po pečených dobrotách - mohou to být slané i sladké muffiny, šneky z listového těsta, krekry či tyčinky, ale také buchty či koláče. Ani domácí müsli tyčinky nejsou k zahození.
  2. Čerstvého ovoce a zeleniny se nebojte a vezměte s sebou vše, co máte rádi. Předem však zeleninu i ovoce umyjte, případně nakrájejte na menší kousky.
  3. Trvanlivost potravin je v tomto případě zásadní, proto upřednostněte paštiky, zavařené maso či plechovky s tuňákem před měkkými uzeninami.
  4. Pečivo je na cesty jako dělané a doplnit ho můžete trvanlivými a fermentovanými salámy, tvrdými sýry a čerstvou zeleninou.
  5. Zapečenými tousty nebo tortillami snadno nahradíte oběd. Jen pozor na dresinky a majonézy, ty rozhodně na cestách vynechte.
  6. Za zdravotními problémy může stát také nedostatečný příjem tekutin, proto nepodceňujte pitný režim a upřednostněte vodu před slazenými nápoji.

Skvělou možností skladování jídel na cestách jsou chladicí boxy se speciálními vložkami, případně cestovní lednice, pokud cestujete autem. Neocenitelné na delších cestách a dovolených jsou masové konzervy - zavařené maso můžete jíst s pečivem, ale také ho jednoduše zamíchat do těstovin či do rýže se zeleninou.

Komentáře

Další tipy a triky