Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilly jsou už po mnoho let součástí našich jídelníčků. Připravit je lze se šunkou a sýrem, restovanou zeleninou nebo v nejoblíbenější variantě s restovaným či grilovaným masem, zeleninou a oblíbeným dresinkem.

Už jste unavení z opakovaných kombinací masa, zeleniny a přílohy v podobě rýže či brambor? Zkuste si připravit plněnou tortillu. Obrovskou výhodou je časová nenáročnost přípravy. A jíst se dá ihned za tepla, ale i studená. Přesvědčte se sami.

Jak připravit tortillu s kuřecím masem

Přípravou tortill si ušetříte práci i čas, který můžete strávit s vašimi blízkými.

  1. Tortilly můžete použít jak kupované, tak doma připravené. Nemusíte se bát, jejich příprava je opravdu rychlá a zvládne je každý začátečník.
  2. Připravte si dresink. Mezi nejoblíbenější patří ten ze zakysané smetany, česneku, soli a čerstvých bylinek. Nezapomeňte ho dát vychladit do lednice.
  3. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, smíchejte s olejem i oblíbeným kořením a osmahněte na pánvi. Lepší šťavnatosti docílíte naložením masa den předem.
  4. Zeleninu nakrájenou na proužky (nejčastěji různé barvy papriky, pórek a cibule) můžete přidat po chvíli restování k masu, další možností je pak zelenina čerstvá (rajče, okurek, lahůdková cibulka), včetně mnoha druhů salátu.
  5. Směs posypte nebo smíchejte s nastrouhaným sýrem. Chuť pokrmu podtrhne niva, ale také např. čedar. Díky sýru bude směs dobře držet v tortille.
  6. Na tortilly dejte čerstvou zeleninu, vzniklou směs a přidejte dresink. Pevně je zarolujte a nejlépe ještě krátce zapečte, díky tomu budou dokonale křupavé.

Náplním se meze nekladou, můžete do nich využít zbylé suroviny z předchozího vaření či pečení. Vyzkoušíte tuto sytou rychlovku? Díky našemu videoreceptu budete přesně vědět, jak mají jednotlivé kroky receptu vypadat, proto to hravě zvládnete.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více