Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady, šťavnaté kousky masa chutnají nejlépe s kysaným zelím nebo také se špenátem a domácím knedlíkem. Aby však výpečky chutnaly naprosto dokonale, je třeba nejprve vybrat správné maso.

Lahodné kousky pečeného masa, které se rozpadají na jazyku a voní kmínem, ano, řeč je o vepřových výpečcích. Toto tradiční a všeobecně oblíbené jídlo se skvěle hodí k nedělnímu obědu i pro slavnostní příležitosti. Poradíme, jaké maso je nejvhodnější k přípravě.

Jaké maso vybrat na výpečky

Pro přípravu dokonalých výpečků je podstatný výběr masa, volte především tyto tučnější části, které jsou šťavnatější:

  • Vepřová plec: Tato část masa obsahuje libovou i tučnější část a báječně se hodí na pozvolné pečení. Často se kombinuje také s bůčkem.
  • Vepřový bůček: Pro milovníky tučnějších pokrmů bývá často volbou číslo jedna právě vepřový bůček, po upečení má dokonalou chuť a křupavou kůrku.
  • Vepřová krkovice: Skvělá alternativa masa s dostatečným podílem tuku, avšak ne v takovém množství jako má bůček, je právě dobře prorostlá krkovice.

Vyzkoušejte si vepřové výpečky podle snadného videonávodu, který vám názorně předvede, jak upéct dokonale harmonický pokrm. Jako příloha se skvěle hodí domácí houskový či bramborový knedlík.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli