Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené cukroví má ve svém základu rozdrobené sušenky, dětské piškoty nebo zbytky cukroví. Drobky mícháme s jinými ingrediencemi tak, aby vznikla kompaktní hmota, která se dá dále zpracovat, aniž by se rozpadla.

Směs na nepečené cukroví musí být tvárná a vláčná, aby ji bylo možné dobře zpracovat do různých tvarů. Po uložení cukroví do chladna těsto ztuhne a cukroví se nerozpadne. Pokud přece jen zůstane měkké, máčíme sladkosti do čokolády.

Jaké suroviny v nepečeném cukroví nejlépe drží tvar

Soudržnost těsta zajistí několik ingrediencí:

Na přípravu jednoho z mnoha receptů na cukroví se můžete podívat v našem videu - konkrétně na tatrankové kuličky, které spojuje máslo:

Komentáře

Další tipy a triky