Jaké suroviny v nepečeném cukroví dobře drží tvar a zajistí, že se těsto nerozpadne
Nepečené cukroví má ve svém základu rozdrobené sušenky, dětské piškoty nebo zbytky cukroví. Drobky mícháme s jinými ingrediencemi tak, aby vznikla kompaktní hmota, která se dá dále zpracovat, aniž by se rozpadla.
Směs na nepečené cukroví musí být tvárná a vláčná, aby ji bylo možné dobře zpracovat do různých tvarů. Po uložení cukroví do chladna těsto ztuhne a cukroví se nerozpadne. Pokud přece jen zůstane měkké, máčíme sladkosti do čokolády.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké suroviny v nepečeném cukroví nejlépe drží tvar
Soudržnost těsta zajistí několik ingrediencí:
- Čerstvé máslo je nezdravým, ale chutným pojivem každého cukroví.
- Práškové kakao dokonale vyplní všechny mezery v těstě a spojí ho.
- Rozpuštěná čokoláda propojí všechny ingredience nepečené směsi.
- Datlová pasta (rozmočené a rozmixované datle) je perfektním pojivem.
- Včelí med je dostatečně hustý a lepkavý, aby spojil všechny suroviny.
- Ořechové máslo nepečené těsto spojí a zároveň báječně dochutí.
- Kondenzované mléko Salko - světlé nebo karamelové - je nejlepší.
- Ovocná marmeláda dodá těstu vláčnost a zároveň jemnou chuť ovoce.
- Zbytky krémů těsto nádherně zvláční, ale cukroví má kratší trvanlivost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na přípravu jednoho z mnoha receptů na cukroví se můžete podívat v našem videu - konkrétně na tatrankové kuličky, které spojuje máslo:
Komentáře