Přehled nepečeného cukroví jako inspirace. Nebojte se popustit uzdu fantazii
Nepečené cukroví vypadá hezky na míse s ostatními druhy, když je uložené v papírových košíčcích. Kreativitě a nápadům se meze téměř nekladou. Zkuste se inspirovat našimi tipy.
Připravuje se nejčastěji z piškotových drobečků, nadrcených sušenek, oplatků plněných i neplněných, doplněné mletými ořechy, kokosem nebo mandlemi, sušeným ovocem a zvlhčené likérem nebo lihovinou, žloutky, slazeným kondenzovaným mlékem, máslem apod. Pokud je plníme, pak nejčastěji celým oříškem nebo kouskem kandovaného ovoce. Využijeme na ně zbytky z pečení cukroví – úlomky a nepodařené kousky. Obalujeme v nastrouhaném kokosu, oříšcích, práškovém kakau, rozehřáté čokoládě atd.
Kreativitě a nápadům se meze téměř nekladou
Nepečené
Nestihli jste napéct vánoční cukroví? Nic není ztraceno, vrhněte se do přípravy nepečených druhů, kterých je spoustu a většina není na přípravu nijak složitá. Klasika, která nesmí chybět v žádné… Podívejte se na všechny nepečené.
Nejčastěji bývají ve tvaru kuliček, ale není to podmínkou. V podstatě se zde může projevit vaše chuťová i tvarová kreativita.
Pokud do hmoty patří syrová vejce nebo žloutky, vždy dbáme, aby byly z ověřených zdrojů, abychom se vyhnuli nepříjemnému onemocnění strávníků.
Kuličky nečokoládové
Nepečené kuličky nemusí být jen namáčené nebo obalované v čokoládě, oblíbené jsou kokosové na způsob cukrovinky Raffaelo, karamelové i jiné chuťové variace.
Brambůrky a kuličky s čokoládou
Brambůrky jsou zmenšené známé cukrářské Brambory z piškotových buflerů plněných kakaovým krémem, obalené marcipánovou hmotou a poprášené kakaem. Díky krému buflery zvláční a marcipánová hmota dodá zákusku typickou chuť. Také nejrůznější kuličky máčené v čokoládě mají atraktivní vzhled i skvělou chuť.
Ovocné cukroví
Sušené a kandované ovoce bylo vždy oblíbenou surovinou v zimě k výrobě kaší a sladkostí. Klasické sušené ovoce v poslední době s úspěchem nahrazuje ovoce sušené mrazem, které si uchovává chuť i vitamíny a tím přispívá k ochraně těla před virózami.
Pralinky a čokoláda
Čokoláda k Vánocům patří. Na našich stránkách najdete mnoho receptů na domácí čokoládu i pralinky s různými náplněmi od ovocných, kokosových přes krémové po ořechové, bylinkové i alkoholické.
Řezy z oplatek
Naplnit suché oplatky dobrou náplní z čokolády, karamelu, ořechů, jedlých kaštanů nebo ovoce, zatížit a po ztuhnutí nakrájet, je výborný nápad na křupavé mlsání.
Kávová zrna
Nepečené cukroví s vůní a chutí kávy, někdy obalené v marcipánové hmotě, ale vždy máčené v čokoládě, je velmi oblíbené a tyto vlastnosti jsou pro něj typické stejně jako tvar kávového zrnka.
Roládky a salámy
Rolády z nepečené hmoty, kdy se na jednu vrstvu rozválí a položí barevně odlišná jiná vrstva, společně stočí do rolády a po ztuhnutí krájí na plátky, zdobí mísy s cukrovím už mnoho desetiletí. Stejně tak nepečené "salámy", kde úlomky piškotů vypadají jako kousky tuku, znaly už naše babičky. Je to stále oblíbená klasika.
Kokosové suky
Kokosové suky jsme zvyklí vídat na poutích a nyní si tuto sladkost ve zmenšené verzi můžeme připravit sami, nehledě na to, že můžeme pohlídat, jaké suroviny do nich dáváme.
Domácí nugát
Oblíbený kupovaný nugát můžeme napodobit a připravit doma s menšími náklady. Vložený do papírových košíčků bude ozdobou mezi ostatním cukrovím.
Jiné drobnosti
Pro hravé a kreativní povahy i pro radost dětí je určeno cukroví, které napodobuje zvířátka nebo ovoce, houby apod. Vypadá skvěle a nadchne. Tak si pojďte hrát.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co s husím výpekem? Hodí se k ochucení zelí, do rizota, ale skvělý je i do základu mnoha pomazánek, v chladu vydrží týdny
Sedmero staročeských druhů cukroví: Upečte nejlepší pracny, kokosky či vosí hnízda!
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Komentáře