Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když se řekne wrap, všichni si představí ideální pokrm tak akorát do ruky, který je plný kousků masa, lahodné omáčky a zeleniny. Stejnou představu mnozí z nás ale mají i u slova tortilla. Tak jaký je mezi tortillou a wrapem rozdíl?

Jak ze slova tortilla, tak i wrap, je asi více než zřejmé, že se nejedná o pokrmy z české kuchyně, ani z kuchyně našich nejbližších sousedů. Obě jídla se u nás ale běžně konzumují, připravujeme si je doma, podávají se v restauracích i v oblíbených rychlých občerstveních.

Jaký je rozdíl mezi tortillou a wrapem

Tortilla či wrap pro mnohé znamená to stejné. Pokud ale toužíte po poznání, a rozdíl mezi těmito dvěma pojmy se chcete dozvědět, pak pokračujte ve čtení.

  • Tortilla: Tortilla je tenká placka převážně z kukuřičné nebo pšeničné mouky. Nejčastěji se plní různými surovinami, jako je maso, zelenina nebo například hummus, a smotává se. Může se ale podávat i jako příloha a dělají se z ní tortilla chips. Jako tortilla de patatas je pak označovaná španělská bramborová omeleta.
  • Wrap: Jako wrap, z anglického „zabalit“, bývá označován pokrm, který se skládá z nějaké náplně, která je zabalená v tenké placce, přesněji smotaná do ruličky. Wrap tedy uděláte jak z tortilly, tak i z jiných placek, jako je například chléb lavaš nebo pita.
Tortilly nemusíte pouze motat do wrapu - lze je naplnit smaženými vejci, šunkou, sýrem, rajčaty, kečupem, a přeložit napůl. Je to bleskově rychlá a neuvěřitelně chutná večeře pro celou rodinu, navíc za pár korun.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli