Škubánky s mákem a škubánkové smaženky

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

1 kg brambor
sůl
asi 200-250 g polohrubé mouky
sádlo
Na posyp:
moučkový cukr
mletý mák
rozehřáté máslo
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z brambor zpola zcedíme, brambory rozmačkáme, obrácenou vařečkou uděláme díry, zasypeme moukou a pod poklicí necháme asi 15 minut na mírném ohni dovařit. Pak brambory promícháme dohladka. Z takto připraveného těsta tvoříme lžicí, namočenou v horkém sádle noky, klademe na talíře. Posypeme mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

  2. Pokud nám bramborová hmota zbyde, můžeme z ní udělat smaženky:
    Z hmoty rukama uděláme placičky, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme na sádle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 657 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škubánky s mákem a škubánkové smaženky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: škubánky s mákem škubánky recept škubánkové opečenky škubánek s mákem škubánky s mákem recept škubánky s mákem z polohrubé mouky bramborové škubánky smažené škubánky z polohrubé mouky recept na škubánky recepty škubanky batátové škubánky škubánkové těsto smažené

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít