Škubánky s mákem a škubánkové smaženky

Suroviny

1 kg brambor
sůl
asi 200-250 g polohrubé mouky
sádlo
Na posyp:
moučkový cukr
mletý mák
rozehřáté máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z brambor zpola zcedíme, brambory rozmačkáme, obrácenou vařečkou uděláme díry, zasypeme moukou a pod poklicí necháme asi 15 minut na mírném ohni dovařit. Pak brambory promícháme dohladka. Z takto připraveného těsta tvoříme lžicí, namočenou v horkém sádle noky, klademe na talíře. Posypeme mákem, smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

  2. Pokud nám bramborová hmota zbyde, můžeme z ní udělat smaženky:
    Z hmoty rukama uděláme placičky, které obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Smažíme na sádle.

Komentáře k receptu Škubánky s mákem a škubánkové smaženky

  • RubyRom RubyRom(autor receptu)

    maskary: Moc děkuji a doufám, že si pochutnáte.

    Odpovědět

  • maskary maskary

    Škubánky dělávala moje maminka. Jsem moc ráda, že díky Vam, už budu vědět, jak na to. Děkuji za recept a jestli se povedou, přidám i foto.

    Odpovědět

Tématické fráze: škubánky s mákem škubánkové opečenky škubánky recept recept na škubánky s mákem škubánky z polohrubé mouky škubanky recepty škubánek s mákem škubánky s mákem recept škubánky s mákem z polohrubé mouky skubanky obalene ve strouhance škubánkové placičky recept bramborové škubánky smažené skubanky s polohrube mouky recept na skubanky s vajíčkem skubanky recept na škubánky recepty škubanky batátové škubánky škubánkové těsto smažené