Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky jsou vedlejším produktem škvaření sádla. Jsou samostatným pokrmem a přidávají se do mnoha jídel - mají tak široké možnosti využití. Pro ještě lepší kvalitu se do nich při škvaření přidává mléko.

Koupě sádla nám díru do peněženky neudělá - při troše námahy si připravíme  dobrotu, kterou lze použít do mnoha pokrmů. Jakou roli přitom hraje mléko? Díky němu jsou škvarky zlaté, křupavé a chutné. Poradíme, jak mléko použít.
 

Kdy se přidává mléko do škvarků

Na 1 kilogram sádla použijeme 50–200 ml mléka podle toho, kdy ho přidáváme:

  1. Pokrájené sádlo podléváme vodou - pokud ale použijeme hned na začátku pár lžic mléka a vody, budou škvarky křupavější a zlatavější.
  2. Jakmile se sádlo rozpustí, začne na hladině jemně perlit a škvarky klesnou ke dnu, nalijeme do kastrolu 100 ml mléka a mícháme.
  3. Po vyškvaření sádla ho slijeme přes cedník do jiného hrnce. Škvarky vrátíme do kastrolu, zalijeme mlékem a škvaříme, dokud se mléko nevstřebá.

Někdy stačí vyškvařit jen kousek sádla, abychom si připravili pochoutku v podobě sádla se škvarky. Podívejte se na naše video a můžete zkoušet:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli