Křupavý květákový bramborák s hráškem a mrkví

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1000 g brambor
2 vejce
sůl
4 stroužky prolisovaného česneku
majoránka
nať z jarní cibulky
drcený kmín
½ nasekaného menšího květáku
mletý černý pepř
zmražený hrášek s mrkví
olej
kukuřičná strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, omytý a sekáčkem nasekaný syrový květák, pokrájenou nať z jarní cibulky, sůl, prolisovaný česnek, drcený kmín, mletý pepř a majoránku. Těsto dobře promícháme a přidáme mražený hrášek s mrkví.

  2. Směs zahustíme kukuřičnou strouhankou. Uděláme mokrou rukou placičky, které dáme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem potřený olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Během pečení jednou otočíme. Pečeme dozlatova a dokřupava.

Poznámka

Těsto by mělo mít hustší konzistenci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 186 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavý květákový bramborák s hráškem a mrkví

Tématické fráze: kvetakovy bramborak recepty z květáku recepty s mrkví recepty květák, mrkev bramborak s mrkvi

Zapomněl/a jsem heslo