

Křupavý květákový bramborák s hráškem a mrkví
Suroviny
- 1000 g brambor
- 2 vejce
- sůl
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- majoránka
- nať z jarní cibulky
- drcený kmín
- ½ nasekaného menšího květáku
- mletý černý pepř
- zmražený hrášek s mrkví
- olej
- kukuřičná strouhanka
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, omytý a sekáčkem nasekaný syrový květák, pokrájenou nať z jarní cibulky, sůl, prolisovaný česnek, drcený kmín, mletý pepř a majoránku. Těsto dobře promícháme a přidáme mražený hrášek s mrkví.
Směs zahustíme kukuřičnou strouhankou. Uděláme mokrou rukou placičky, které dáme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem potřený olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Během pečení jednou otočíme. Pečeme dozlatova a dokřupava.
Poznámka od kuchařky
Těsto by mělo mít hustší konzistenci.