Křupavý květákový bramborák s hráškem a mrkví

Suroviny

1000 g brambor
2 vejce
sůl
4 stroužky prolisovaného česneku
majoránka
nať z jarní cibulky
drcený kmín
½ nasekaného menšího květáku
mletý černý pepř
zmražený hrášek s mrkví
olej
kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, omytý a sekáčkem nasekaný syrový květák, pokrájenou nať z jarní cibulky, sůl, prolisovaný česnek, drcený kmín, mletý pepř a majoránku. Těsto dobře promícháme a přidáme mražený hrášek s mrkví.

  2. Směs zahustíme kukuřičnou strouhankou. Uděláme mokrou rukou placičky, které dáme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem potřený olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Během pečení jednou otočíme. Pečeme dozlatova a dokřupava.

Poznámka od kuchařky

Těsto by mělo mít hustší konzistenci.

Komentáře k receptu Křupavý květákový bramborák s hráškem a mrkví

Tématické fráze: květák recepty kvetakovy bramborak mrkev recepty bramboraky recept na bramborak recepty z mrkve recept z mrkve recept na křupavý bramborák květákový recepty květákové placky mrkev recept recepty na bramborák kvetak-recepty křupavý bramborák bramborák z květáku bramboráky s mrkví recepty z květáku recepty s mrkví recepty květák, mrkev bramborak s mrkvi