Jak zpracovat růžičkovou kapustu na chutný oběd či večeři? Zapečená s oblíbenými surovinami bude výborným jídlem
Růžičková kapusta je zelenina, kterou sklízíme až během zimního období. Máme tak k dispozici hodnotný zdroj čerstvých vitamínů. Kapustičky se dají použít nejen do polévek a karbanátků, ale také je můžeme nejrůznějšími způsoby zapékat.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak zapékat růžičkovu kapustu
S čím lze zapékat kapustu
Máme více variant, které při zapékání různě kombinujeme a vybíráme z nich podle vlastní chuti a možností:
- maso (jemně nakrájené nebo mleté), slanina, uzeniny
- sýr: Eidam, Gouda, uzený sýr, Niva, Mozarella
- sojový granulát
- smetana, vejce, bešamel
- cibule, česnek, brambory
- čerstvé bylinky: pórek, petržel
- sůl a koření: pepř, majoránka
Tip: Strouhaným sýrem vše posypeme až ke konci zapékání, jinak by se během pečení příliš vysušil a utvořil by příliš tvrdou krustu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Smažená rýže - základní verze
Přidáno před 4 hodinami

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno před 8 hodinami

Králík po bretaňsku
Přidáno před 10 hodinami

Polévka jako hlavní chod
Přidáno před 15 hodinami

Pomazánka z camembertu s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 15 hodinami

Krkovička na kořenové zelenině a houbách
Přidáno před 15 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.