Husarské koláčky s marmeládou
Malé křehké koláčky plněné pikantní marmeládou. Přesně to jsou husarské koláčky, které můžete péct kdykoliv před Vánoci. Recept je tak snadný, že jej zvládne i ten, kdo si na jiné typicky vánoční cukroví netroufne.
Suroviny pro 1 dávka
42 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 074 kJ / 3 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,36 g |
Tuky | 240,39 g |
Vláknina | 19,90 g |
Cholesterol | 936 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 353,29 g |
Postup přípravy
K vybrané marmeládě přisypte moučkový cukr a vše důkladně promíchejte. Hodí se kyselejší, třeba višňová marmeláda. Krok 5: Upečené koláčky nechte vychladnout a poté důlky vyplňte marmeládou. Buď za pomoci lžičky nebo cukrářským sáčkem. Krok 6: Takto připravené koláčky nechte zavadnout na vzduchu asi 1-2 dny. Následně je pocukrujte moučkovým cukrem a uchovávejte v plechové dóze.
Zveřejněno 24. 11. 2019 14:36
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husarské koláčky s marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4nl
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 38 minutami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 18 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 19 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 20 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Omáčka z klouzků
kimlo před 1 hodinou
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 2 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 3 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 3 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 12 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 15 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 15 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 15 hodinami
Houbová smaženice
PetraCy před 15 hodinami
Komentáře