Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodný salát je perfektní jako lehká večeře i jako příloha ke grilovanému masu. Pro výtečný salát je vždy důležitá zálivka nebo dresing, který zvýrazní chuť zeleniny. Poradíme vám nejoblíbenější zálivky, které vaše saláty posunou na vyšší úroveň.

Základem všeho je vždy čerstvá zelenina a především kombinace různých druhů listové zeleniny - tj. salát ledový, hlávkový, rukola či polníček. Zálivka se velmi často skládá jen z několika málo surovin. Obsahuje většinou složku olejovou, kyselou a také dochucovací.

Svěží zálivky na saláty

Nejoblíbenější a zároveň extra rychlou svěží zálivkou je bez pochyby Vinaigrette. Skládá se z olejové složky (olivový či slunečnicový olej) a kyselé složky (vinný ocet nebo citrónová šťáva), dochutit jí poté můžeme hořčicí, medem či bylinkami.

Jogurtové zálivky na salát

I tyto krémové zálivky mají podobný základ v podobě olejové i kyselé složky, ovšem navíc přidáme bílý smetanový jogurt nebo zakysanou smetanu. Dochutit tyto zálivky můžeme solí, pepřem, sladidlem - jako je med či sirup, dále česnekem i bylinkami.

Pojďte si s námi připravit jeden z nejznámějších salátů, kterým je salát Caesar s výtečnou zálivkou a křupavými krutony. Napište nám, jak se vám povedl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky