Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na hlávkovém zelí: Udělejte skvělý oběd či večeři s chlebem i bez něj
Zdroj: Toprecepty

Vyzkoušejte chutný recept na jídlo připravené v jednom pekáčku. Čerstvé zelí zajistí, že maso zůstane šťavnaté, a zároveň poslouží jako ideální příloha. Netradiční chuť získáte podlitím pivem. Jen to musíte stihnout dřív, než ho objeví žíznivý manžel.

Dny bývají rušné a plné povinností, o to příjemnější je sejít se u jednoho stolu a vychutnat si dobré jídlo. Z pekáčku si každý nabere podle chuti. Maso je šťavnaté a velmi chutné. Pro velké jedlíky stačí přidat plátek čerstvého chleba a společné hodování může začít.

Jak připravit kuřecí stehna na hlávkovém zelí

Příprava je nenáročná a delší čas zabere pouze pečení v troubě. 

  1. Nejprve se podívejte do receptu na kuřecí stehna na hlávkovém zelí, jaké budete potřebovat suroviny. Jednotlivé položky si zde můžete odškrtávat.
  2. Kuřecí stehna osolte, posypte kořením a obalte v mouce.

  3. Zelí nakrájejte na kostičky, cibuli na klínky, papriku na proužky, klobásu na kolečka a česnek na plátky. Odlišné tvary budou vypadat v pokrmu lákavě. 

  4. Potom na tuku zprudka opečte kuřecí stehna z obou stran a dejte je stranou.

  5. Do výpeku přidejte podle potřeby trochu oleje. Orestujte na něm cibuli dozlatova a přidejte klobásu, česnek, kmín, papriku i zelí. Restujte tak dlouho, dokud zelí nezačne zlátnout.

  6. Zálivku získáte smícháním piva a kečupu.

  7. Připravenou směs přesuňte do pekáčku, položte na ni kuřecí stehna a zalijte pivní směsí.

  8. Vše přikryjte a pečte v troubě při 200 °C asi 40–45 minut.

  9. Jakmile maso změkne, pekáček odkryjte a dopečte dozlatova a dokřupava.

  10. Podávejte s domácím chlebem, vařenými brambory nebo jen s upečeným zelím.

Podívejte se na přehled dalších receptů, které nevyžadují přípravu přílohy. Ušetřete  čas a pochutnejte si. 

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli