Kuřecí stehna na hlávkovém zelí: Udělejte skvělý oběd či večeři s chlebem i bez něj
Vyzkoušejte chutný recept na jídlo připravené v jednom pekáčku. Čerstvé zelí zajistí, že maso zůstane šťavnaté, a zároveň poslouží jako ideální příloha. Netradiční chuť získáte podlitím pivem. Jen to musíte stihnout dřív, než ho objeví žíznivý manžel.
Dny bývají rušné a plné povinností, o to příjemnější je sejít se u jednoho stolu a vychutnat si dobré jídlo. Z pekáčku si každý nabere podle chuti. Maso je šťavnaté a velmi chutné. Pro velké jedlíky stačí přidat plátek čerstvého chleba a společné hodování může začít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Příprava je nenáročná a delší čas zabere pouze pečení v troubě.
- Nejprve se podívejte do receptu na kuřecí stehna na hlávkovém zelí, jaké budete potřebovat suroviny. Jednotlivé položky si zde můžete odškrtávat.
-
Kuřecí stehna osolte, posypte kořením a obalte v mouce.
-
Zelí nakrájejte na kostičky, cibuli na klínky, papriku na proužky, klobásu na kolečka a česnek na plátky. Odlišné tvary budou vypadat v pokrmu lákavě.
-
Potom na tuku zprudka opečte kuřecí stehna z obou stran a dejte je stranou.
-
Do výpeku přidejte podle potřeby trochu oleje. Orestujte na něm cibuli dozlatova a přidejte klobásu, česnek, kmín, papriku i zelí. Restujte tak dlouho, dokud zelí nezačne zlátnout.
-
Zálivku získáte smícháním piva a kečupu.
-
Připravenou směs přesuňte do pekáčku, položte na ni kuřecí stehna a zalijte pivní směsí.
-
Vše přikryjte a pečte v troubě při 200 °C asi 40–45 minut.
-
Jakmile maso změkne, pekáček odkryjte a dopečte dozlatova a dokřupava.
-
Podávejte s domácím chlebem, vařenými brambory nebo jen s upečeným zelím.
Podívejte se na přehled dalších receptů, které nevyžadují přípravu přílohy. Ušetřete čas a pochutnejte si.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře