Lehký celerový salát je snadný na přípravu. Stačí na něj jen několik surovin
					
	
Saláty z čerstvého celeru jsou osvěžující a chutné, navíc jsou také zdravé, jak každý dobře ví. Ocení je především ti, kdo se snaží zdravě stravovat nebo si přejí trochu zhubnout. Celer je bohatý na živiny a přitom má jen minimum kalorií.
Nastrouhaný čerstvý celer je nejchutnější na podzim, brzy po sklizni. V té době z něj připravujeme různé saláty a přidáváme ho do pomazánek. Výbornou chuť a bohaté možnosti využití má také celer vařený, jeho chuť je zase úplně jiná, skvěle se hodí do polévek, různých karbanátků a také do bramborového salátu nebo do svíčkové. Celer se snadno mrazí, proto si můžeme část úrody uložit do mrazničky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit lehký celerový salát
Tentokrát se zaměříme na salát ze syrového celeru.
- Na základní dávku budete potřebovat 1/2 celeru, 1/2 citronu, 1 červenou cibulku, 2 stroužky česneku a 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Na ochucení se bude hodit hlavně sůl.
 - Celer nejprve okrájejte, snažte se odkrojit co nejtenčí slupku. Po okrájení celer umyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle.
 - Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné nudličky.
 - Oloupejte česnek a utřete ho na prkýnku.
 - Tip: Pokud se kombinace česneku s celerem obáváte, použijte místo česneku např. najemno nakrájenou naťovou petržel.
 - Umyjte důkladně citron a na jemném struhadle ustrouhejte trochu kůry (jen malé množství). Citronovou šťávu vymačkejte.
 - Do misky dejte olej, citronovou šťávu a kůru, také utřený česnek a trochu soli (množství podle chuti). Vše společně zamíchejte.
 - Do připravené směsi ještě přidejte nastrouhaný celer a nakrájenou cibuli, vše znovu promíchejte.
 - Salát je nejlepší po krátkém uležení v chladu.
 
	
	
				
Komentáře