Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnek je nepostradatelnou surovinou při vaření i dochucování pokrmů, používáme ho téměř každý den alespoň v malém množství. Navíc je česnek pro naše tělo blahodárný a účinný je dokonce v boji proti virům a bakteriím. Poradíme vám, jak rychle a snadno česnek oloupat.

Česnek se stal významnou potravinou a báječným dochucovadlem všech pokrmů pro svou štiplavou chuť a typickou vůni. Nepoužíváme jej pouze do vařených pokrmů, ale také ve studené kuchyni k ochucování pomazánek, dresinků či salátů.

Jak oloupat rychle česnek

Všem je známá situace, kdy slupka na stroužcích česneku drží jako přibitá, v takových chvílích vyzkoušejte tento jednoduchý trik, který ukončí zdlouhavé loupání:

  1. Nejprve celou palici česneku rozdělte na jednotlivé stroužky.
  2. Stroužky česneku uložte do mísy či kastrolku a zalijte vařící vodou, ta napomáhá k rychlejšímu oddělení slupky.
  3. Nyní je nechte 1 minutu odstát a poté je sceďte pomocí sítka.
  4. Posledním krokem je snadné oloupání stroužků česneku.

S pomocí česneku a základních omáček snadno připravíte báječný česnekový dip, který lze využít jak ke grilovanému masu a k uzeninám, tak i jako dip k zelenině.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky