Jak oloupat česnek? Poradíme, jak se vyhnout zdlouhavému loupání
Česnek je nepostradatelnou surovinou při vaření i dochucování pokrmů, používáme ho téměř každý den alespoň v malém množství. Navíc je česnek pro naše tělo blahodárný a účinný je dokonce v boji proti virům a bakteriím. Poradíme vám, jak rychle a snadno česnek oloupat.
Česnek se stal významnou potravinou a báječným dochucovadlem všech pokrmů pro svou štiplavou chuť a typickou vůni. Nepoužíváme jej pouze do vařených pokrmů, ale také ve studené kuchyni k ochucování pomazánek, dresinků či salátů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak oloupat rychle česnek
Všem je známá situace, kdy slupka na stroužcích česneku drží jako přibitá, v takových chvílích vyzkoušejte tento jednoduchý trik, který ukončí zdlouhavé loupání:
- Nejprve celou palici česneku rozdělte na jednotlivé stroužky.
- Stroužky česneku uložte do mísy či kastrolku a zalijte vařící vodou, ta napomáhá k rychlejšímu oddělení slupky.
- Nyní je nechte 1 minutu odstát a poté je sceďte pomocí sítka.
- Posledním krokem je snadné oloupání stroužků česneku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
S pomocí česneku a základních omáček snadno připravíte báječný česnekový dip, který lze využít jak ke grilovanému masu a k uzeninám, tak i jako dip k zelenině.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek - nepostradatelný pomocník v kuchyni s bohatou historií
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Komentáře