Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špekáčky je někdy potřeba oloupat, což není právě zábavná činnost – obvykle to jde jen po kousíčkách a pomalu. Abyste neztráceli drahocenné minuty, naučte se jednoduchý trik, jak špekáčky oloupat mnohem rychleji.

Pokud si špekáčky pečete na ohni, stačí je jen nakrojit, napíchnout a počkat, až se prohřejí. Mnohem pracnější je špekáčky loupat, pokud je potřebujete využít třeba jako náplň do zapečených paprik.

Jak snadno oloupat špekáčky

Výčet potřebných věcí je velmi krátký – voda a utěrka.

  1. Utěrku namočte a rozprostřete.
  2. Špekáčky vyskládejte na utěrku vedle sebe, můžete i ve více řadách.
  3. Špekáčky zabalte do utěrky a nechte vlhkost působit asi 15 minut.
  4. Špekáčky vyndejte a oloupejte. Půjde to mnohem lépe.
Špekáčky, i ty neoloupané, jsou symbolem táboráků a pospolitosti.

 

Komentáře

Naposledy jste si prohlédli