Špekáčky na zelenině pečené v pečence
Špekáčky na zelenině jsou tradičním českým pokrmem, který kombinuje oblíbené špekáčky s lahodnou směsí čerstvé zeleniny. Tento recept je ideální pro jednoduchou a rychlou přípravu ve vaší pečence, kde se chutě dokonale propojí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 060 kJ / 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,58 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,30 g |
Sacharidy | 45,10 g |
Postup přípravy
Přidáme chilli a sójovou omáčku, prolisovaný česnek, malinko opepříme a promícháme. Krok 4: Špekáčky podélně rozkrojíme, horní část nařízneme do mřížky a mřížkou dospod špekáčky položíme na zeleninu. Krok 5: Pečenku přiklopíme poklicí a pečeme 25 minut.
Poté dáme špekáčky stranou a šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Krok 6: Špekáčky položíme na zeleninu mřížkou nahoru, pečenku přiklopíme poklicí a pečeme ještě 15 minut. Krok 7: Pokud budeme chtít část špekáčků posypat nahrubo nastrouhaným sýrem, uděláme to 2 minuty před vypnutím přístroje. Než nachystáme talíře, sýr se pod poklicí rozpustí. Krok 8: Přílohu zvolíme podle chuti.
Zveřejněno 5. 8. 2024 21:57
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekáčky na zelenině pečené v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zGE
Moje poznámka
Špekáčky na zelenině pečené v pečence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zGE
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Marta D před 17 sekundami
Řízky z mletého masa
Marta D před 8 minutami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
zujali před 8 minutami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 39 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 51 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 1 hodinou
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 1 hodinou
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Suroviny:
špekáček,
paprika,
cibule,
rajče,
česnek,
cuketa,
omáčka chilli sladká,
omáčka sojová,
pepř mletý,
voda,
solamyl,
sýr tvrdý
Komentáře (3)