Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krátce po vytažení ze země jsou ředkvičky krásně hladké a křupavé, už druhý den ale obvykle působí unaveně. Je to tím, že ztrácejí vodu, takže když jim dopřejete dostatek vláhy, budou křupavé delší dobu.

Křupnutí po zakousnutí do ředkvičky je krásný zvuk plný chuti a zdraví. Křupavé ale bohužel ředkvičky nevydrží dlouho. Existuje jednoduchý trik, jak jejich čerstvost prodloužit, a vy se ho můžete snadno naučit podle videonávodu.

Jak mít ředkvičky dlouho křupavé

Stačí jen mít uzavíratelnou nádobu přiměřené velikosti.

  1. Ředkvičky očistěte a opláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Čisté ředkvičky vložte do uzavíratelné nádoby.
  3. Zalijte ředkvičky studenou vodou, aby byly celé ponořené.
  4. Nádobu dobře uzavřete a dejte do ledničky.

Ředkvičky vám takto vydrží čerstvé až týden.

Komentáře

Další tipy a triky