Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Květák je v naší kuchyni velmi tradiční surovinou. Na tento salát však nebude potřeba jeho bílých růžiček, ale řapíků z listů. Očištěné a povařené je dochutím octem a cukrem, přidáme k nim ostatní zeleninu a můžeme podávat. Třeba jako přílohu k masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,63 g |
Tuky | 2,96 g |
Vláknina | 40,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 34,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy květáku zbavíme povadlých a poškozených částí, omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Povaříme v osolené vodě 3 minuty, scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané dáme do misky a promícháme s cukrem a octem
Krok 2: Omyté ředkvičky a cibulku nakrájíme na kolečka, řapík na drobné kousky, papriku na proužky, mrkev nastrouháme najemno.
Krok 3: Vše přidáme do misky k řapíkům, promícháme a dochutíme solí a citronovou šťávou, dozdobíme lístky petrželky a podáváme vychlazené. Výborně se hodí k různě připravenému masu i bezmasým pokrmům.
Zveřejněno 20. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLn8
Moje poznámka
Salát z květákových řapíků s ředkvičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLn8
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 5 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 5 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 6 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 3 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 5 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 5 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 5 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 5 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 5 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 5 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 6 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Lucie1001 před 7 hodinami
Suroviny:
květák,
sůl,
cukr krupice,
ocet rýžový,
mrkev,
ředkvičky,
cibulka jarní,
celer,
paprika čerstvá červená,
šťáva citronová,
petrželka
Komentáře (4)