Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud máte po Velikonocích přebytky uvařených vajíček, nechte se inspirovat tímto receptem na plněné bílky obarvené řepou. Barevná ďábelská vajíčka potěší odolnější strávníky, ale i oko.

Obarvená vajíčka plněná směsí z tuňáka jsou lehce pikantní a jako jednohubka poslouží dokonale. Připravit je můžete kdykoli; vzpomeňte si na ně, až budete potřebovat zužitkovat již uvařená vejce.

Jak na ďábelská vajíčka

Na barevná ďábelská vajíčka je potřeba jen několik surovin.

  1. Uvařená vejce oloupejte a zcela ponořte do nálevu z červené řepy. Nálev můžete dolít vodou.
  2. Po několika hodinách vajíčka vyndejte z nálevu a rozpulte je.
  3. Žloutky vyndejte a dejte je do misky. Přidejte k nim majonézu, hořčici a scezeného tuňáka.
  4. Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a můžete přidat i čerstvé bylinky, např. pažitku.
  5. Bílky vyplňte tuňákovou směsí a dozdobte podle fantazie, třeba sezamovými semínky.

Nenechte se přemlouvat a také je vyzkoušejte.

Komentáře

Další tipy a triky