Barevná ďábelská vajíčka chutnají nejen po Velikonocích. Zkuste je podle videonávodu
Pokud máte po Velikonocích přebytky uvařených vajíček, nechte se inspirovat tímto receptem na plněné bílky obarvené řepou. Barevná ďábelská vajíčka potěší odolnější strávníky, ale i oko.
Obarvená vajíčka plněná směsí z tuňáka jsou lehce pikantní a jako jednohubka poslouží dokonale. Připravit je můžete kdykoli; vzpomeňte si na ně, až budete potřebovat zužitkovat již uvařená vejce.
Jak na ďábelská vajíčka
Na barevná ďábelská vajíčka je potřeba jen několik surovin.
- Uvařená vejce oloupejte a zcela ponořte do nálevu z červené řepy. Nálev můžete dolít vodou.
- Po několika hodinách vajíčka vyndejte z nálevu a rozpulte je.
- Žloutky vyndejte a dejte je do misky. Přidejte k nim majonézu, hořčici a scezeného tuňáka.
- Vše dobře promíchejte, osolte, opepřete a můžete přidat i čerstvé bylinky, např. pažitku.
- Bílky vyplňte tuňákovou směsí a dozdobte podle fantazie, třeba sezamovými semínky.
Nenechte se přemlouvat a také je vyzkoušejte.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře