5 tipů, jak docílit dokonale křupavého a šťavnatého kuřete: Stačí k tomu základní ingredience
Milujete křupavou kůrčičku na kuřeti? Máme pro vás hned několik tipů, jak při jeho pečení docílit dokonalé křupavosti. Není k tomu potřeba nic, co byste neměli doma. Stačí vybrat kvalitní kuře a je z poloviny hotovo.
Základem je koupě kvalitního kuřete. Nejlepší jsou ověřené domácí chovy, chuť kuřete z takového zdroje bude výborná. Také je potřeba kuře vytáhnout z lednice alespoň hodinu před samotným pečením, abyste předešli teplotnímu šoku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na křupavé kuře
Vždy je potřeba kuře řádně osušit, aby se dobře propékalo. Také jej doporučujeme svázat do kompaktního tvaru. Díky tomu se bude propékat rovnoměrně a křidélka se stehýnky se nevysuší, protože nebudou od samotného kuřete odstávat.
- Kuře stačí péct tak, jak jste zvyklí, jen ke konci pečení jej potřete máslem či sádlem. Tento jednoduchý trik vás dovede ke skvělému výsledku v podobě křupavé kůžičky. Takto lze použít samozřejmě i olej.
- Další možností je upéct kuře na soli. Před položením kuřete na rozprostřenou sůl v pekáči mu na několika místech propíchejte kůži, aby lépe vytékal tuk během pečení a o to více byla kůrčička křupavější.
- Pokud nechcete péct kuře na soli, ale klasicky na výpeku z vlastní šťávy, řádně jej osolte před vložením do trouby, a to klidně i den dopředu.
- Mléko vám dokáže taktéž zajistit křupavou kůrčičku. Několikrát jím kuře během pečení potřete, abyste dosáhli kýženého výsledku. To samé platí dokonce i pro pivo.
- Ke konci pečení je také možné zvýšit v troubě teplotu či zapnout program grilování. Není to ale nutné, křupavé kuře lze totiž s přehledem připravit i v remosce, která nemá možnost regulace teploty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nezapomeňte, že pečené maso potřebuje takzvaně "dojít", tedy je vhodné ho nechat po pečení chvíli odpočinout, než se vrhnete na porcování a servírování. Stačí 10 minut a hostina může začít. Níže pro vás máme video-recept, který vás krok za krokem provede přípravou kuřete pečeného v máslové marinádě. Dobrou chuť.
Komentáře