Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 191 kJ / 1 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,81 g |
Tuky | 111,40 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 27,37 g |
Postup přípravy
Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky. Krok 2: Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou naplníme polovice bielkov. Krok 3: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, na kocky narezané paradajky a pretlak. Podusíme 10 minút, potom odstavíme a vmiešame lístky oregana. Pokiaľ sú paradajky málo šťavnaté, môžeme troška pridať vody. Krok 4: Do vymasteného pekáčika dáme omáčku a na ňu naukladáme plnené vajíčka.
Zapekáme v rúre na 180°C asi 20 minút. Krok 5: Podávame teplé s pečivom.
Zveřejněno 6. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná vajíčka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nv2W
Moje poznámka
Zapékaná vajíčka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nv2W
Nejnovější recepty
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 8 hodinami
Polévka s noky a těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový džus s citronem
Přidáno 30. 11. 2024 17:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 25 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 53 minutami
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 54 minutami
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 1 hodinou
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 1 hodinou
Mleté vepřové na způsob kebabu
radekfiala před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Janhajtman před 3 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Benetka před 5 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Balalajka13 před 5 hodinami
Zapečené gnocchi se zelím kyselým
Kody74 před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
rajče,
protlak rajčatový,
gorgonzola,
pepř,
česnek,
olej,
smetana kysaná,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (1)