Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná vajíčka s gorgonzolou

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 191 kJ /
1 480 kcal
Bílkoviny89,81 g
Tuky111,40 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 1,77 g
Sůl1,31 g
Sacharidy27,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme prechladnúť.
Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky. Krok 2: Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou naplníme polovice bielkov. Krok 3: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, na kocky narezané paradajky a pretlak. Podusíme 10 minút, potom odstavíme a vmiešame lístky oregana. Pokiaľ sú paradajky málo šťavnaté, môžeme troška pridať vody. Krok 4: Do vymasteného pekáčika dáme omáčku a na ňu naukladáme plnené vajíčka.
Zapekáme v rúre na 180°C asi 20 minút. Krok 5: Podávame teplé s pečivom.

Zveřejněno 6. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná vajíčka s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nv2W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná vajíčka s gorgonzolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nv2W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Sýr jsem dala jiný ( co lednička dala) a výborný. Moc nám chutnalo. :yes:

Suroviny:
vejce, rajče, protlak rajčatový, gorgonzola, pepř, česnek, olej, smetana kysaná, sůl, koření oregáno

Přidat fotografie receptu