Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutella či kterákoli jiná lískooříšková pomazánka je velmi oblíbená sladkost. Využít se dá i při sladkém pečení nebo tvorbě dezertů a není překvapením, že ji ocení hlavně milovníci čokolády. Zkuste ji použít třeba při výrobě oříšků jako pro veverku.

Lískooříškových pomazánek nabízí trh několik druhů, ale připravit si domácí nutellu zvládnete i sami. Poté lze použít třeba právě k výrobě oříšků, což je krásně vypadající a ještě lépe chutnající mlsání.

Jak udělat nutellové oříšky

Suroviny potřebné na výrobu nutellových oříšků najdete zde, stačí jen kliknout.

  1. Bílky zpěňte, přidejte třtinový cukr a vyšlehejte pevný sníh.
  2. Moučkový cukr prosejte s mletými oříšky a vmíchejte do sněhu.
  3. Vzniklou hmotu vložte do cukrářského sáčku, na pečicí papír tvořte malá kolečka a upečte je.
  4. Na upečená kolečka naneste trochu nutelly a do ní vložte lískový oříšek.
  5. Oříšek zakryjte vrstvou připraveného krému a dejte zatuhnout do mrazáku.
  6. Nakonec oříšky namočte do rozpuštěné čokolády.

Nutellové oříšky lze připravit i jako netradiční vánoční cukroví.

Komentáře

Další tipy a triky