Nutellové oříšky vypadají a chutnají skvěle. Naučí vás je videonávod
Nutella či kterákoli jiná lískooříšková pomazánka je velmi oblíbená sladkost. Využít se dá i při sladkém pečení nebo tvorbě dezertů a není překvapením, že ji ocení hlavně milovníci čokolády. Zkuste ji použít třeba při výrobě oříšků jako pro veverku.
Lískooříškových pomazánek nabízí trh několik druhů, ale připravit si domácí nutellu zvládnete i sami. Poté lze použít třeba právě k výrobě oříšků, což je krásně vypadající a ještě lépe chutnající mlsání.
Jak udělat nutellové oříšky
Suroviny potřebné na výrobu nutellových oříšků najdete zde, stačí jen kliknout.
- Bílky zpěňte, přidejte třtinový cukr a vyšlehejte pevný sníh.
- Moučkový cukr prosejte s mletými oříšky a vmíchejte do sněhu.
- Vzniklou hmotu vložte do cukrářského sáčku, na pečicí papír tvořte malá kolečka a upečte je.
- Na upečená kolečka naneste trochu nutelly a do ní vložte lískový oříšek.
- Oříšek zakryjte vrstvou připraveného krému a dejte zatuhnout do mrazáku.
- Nakonec oříšky namočte do rozpuštěné čokolády.
Nutellové oříšky lze připravit i jako netradiční vánoční cukroví.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře