Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake je svěží tvarohový dezert, který není příliš sladký. Jahody netřeba představovat, toto šťavnaté ovoce je neodmyslitelně spjaté s létem. Jahodové cheesecake řezy si můžete připravit i jindy než v létě, aspoň navodí letní náladu.

Spojení sušenkového základu, lahodného vanilkového krému, jahod a želatiny zajistí, že na výsledný produkt – jahodové cheesecake řezy – jen tak nikdo nezapomene. A zvládnete je snadno za hodinu a kousek.

Jak připravit jahodové cheesecake řezy

Seznam surovin na jednotlivé části jahodových cheesecake řezů není dlouhý.

  1. Rozmixujte máslové sušenky, přesypte je do formy a smíchejte s cukrem a rozpuštěným máslem.
  2. Sušenkovou směs stlačte lžící a dejte péct do trouby předehřáté na 140 °C na 8 minut.
  3. Než základ vychladne, připravte smícháním zakysané smetany, krémového sýru, cukru, šlehačky, mouky, vanilky, špetky soli a vajec vanilkový krém.
  4. Krém nalijte na sušenkový základ, uhlaďte a cheesecake pečte 30 minut na 140 °C.
  5. Na dopečený cheesecake naneste rozmražené jahody, zalijte je červenou želatinou a nechte dezert přes noc ztuhnout v lednici.

Lahodnou chuť jahodových řezů jen tak z mysli nevyženete.

Komentáře

Další tipy a triky