Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Zdroj: Pixabay

Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který se získává fermentací tuku z mléka - smetany. Následuje očkování bakteriemi mléčného kvašení. Výsledkem je sladkokyselá smetana s univerzálním využitím v kuchyni.

Pokud zapomeneme koupit zakysanou smetanu a nemůžeme se bez ní obejít, připravíme si ji sami jen ze šlehačky a citrónové šťávy. Trvá to jen půl hodiny a je hotovo. Poradíme vám, jak na to, abyste byli s výsledkem spokojeni.

Jak si doma vyrobit zakysanou smetanu

Potřebujeme k tomu pouze dvě ingredience:

  1. Smícháme 250 ml smetany ke šlehánícitrónovou šťávou z půlky citrónu.
  2. Misku necháme stát při pokojové teplotě asi 20–30 minut. Směs během té doby zhoustne.
  3. Přikryjeme ji a uchováváme v ledničce. Odebíráme podle potřeby.

Domácí kysanku můžete používat stejně jako tu koupenou. Pro její snadnou stravitelnost je zejména pro seniory nebo děti daleko vhodnější než tučná smetana.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky