Jahodová palačinková roláda chutná už od pohledu. Naučte se ji podle videonávodu
Palačinky jsou takzvaně vděčné jídlo, a to proto, že jsou snadné, rychlé, zasytí a dají se připravit nasladko i naslano. S trochou fantazie z nich zvládnete připravit i dezert, například dort nebo právě tuto roládu.
Palačinkové těsto je tím lepší, čím déle ho necháte odpočívat. Minimálně je to půl hodiny, ale pokud si vzpomenete včas, doporučujeme nechat ho v lednici přes noc. Bude potom krásně jemné a výsledná roláda o to chutnější.
Jak na jahodovou palačinkovou roládu
Suroviny na palačinkové těsto zná každý a surovin na krém do palačinkové rolády není mnoho.
- V míse smíchejte mléko, vejce, rozmixované lyofilizované jahody, olej a růžové nebo červené gelové barvivo.
- Řádně prošlehejte metličkou, přisypte hladkou mouku a míchejte, dokud v těstě nebudou žádné hrudky.
- Hotové těsto nechte odpočinout a poté usmažte co nejtenčí palačinky.
- Palačinky nechte vychladnout a pak složte nad sebe tři tak, aby se částečně (asi třetinou) překrývaly.
- Doprostřed naneste krém a rozetřete ho do tvaru pruhu.
- Krém posypte pokrájenými jahodami, zahněte okraje palačinek vpravo a vlevo a odspodu rolujte.
- Hotovou roládu dejte na dvě hodiny do lednice a potom ji dozdobte šlehačkou a čerstvými jahodami.
Použít můžete i jiné barvivo či ovoce, ale růžová vypadá velmi efektně.
Komentáře