Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso je měkké, šťavnaté, rychle hotové a velmi oblíbené u dětí. V kombinaci se smetanovou omáčkou, sušenými rajčaty, špenátem a těstovinami orzo připravíte kuřecí pokrm, o kterém se vám dosud nesnilo.

Kuřecí pokrmy jsou obvykle rychlovky a platí to i pro tento recept. K orestovanému kuřecímu masu postupně přidáváte další suroviny a také těstoviny ve tvaru rýže orzo. To vše v jedné pánvi, takže neztrácíte čas.

Jak na kuřecí orzo se sušenými rajčaty a špenátem

Zde se dočtete, které suroviny na kuřecí orzo budete potřebovat.

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, orestujte na pánvi a dejte stranou.
  2. Na másle orestujte šalotku a nakrájená sušená rajčata.
  3. Přidejte těstovinu orzo, zalijte vývarem a smetanou a promíchejte.
  4. Přidejte 2 lžičky rajčatového protlaku a maso vraťte do omáčky.
  5. Stáhněte plamen a nechte směs asi 12 minut probublávat.
  6. Nakonec do směsi přidejte nastrouhaný parmezán a čerstvý špenát.

Kuřecí orzo je hitem internetu a bude jistě hitem i u vás doma.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli