Orzo - těstovinová rýže s cizrnou, zeleninou a slaninou

Suroviny 4 porce

500 g těstovin
300 g uvařené cizrny nebo 1 konzerva
350 g zeleniny ( fazolové lusky, hrášek, mrkev apod)
150 g anglické slaniny
2 lžíce másla
olivový olej
bylinková sůl
bílý pepř
cibulová nať
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje a jedné lžíci másla podusíme zeleninu tak, aby zůstala pevná.

  2. Plátky slaniny opečeme v pánvi nasucho dokřupava.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s cizrnou, zeleninou a osmaženou slaninou.

  4. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme druhou lžící másla a na závěr vmícháme jemně pokrájenou cibulkovou nať a posypeme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce mít pokrm dietnější, vynechá slaninu.

Komentáře k receptu Orzo - těstovinová rýže s cizrnou, zeleninou a slaninou

Tématické fráze: orzo těstoviny orzo orzo testoviny orzo recepty orzo těstovina zeleninové orzo orzo recept co je orzo orzo těstovinová rýže testovinova ryze orzo recepty z těstovina orzo testovinova ryze orza orzo jídlo cizrnova ryže recepty z crzrnou co je dietnejsi testoviny nebo ryze testovina orzo co je to orzo testoviny orza zeleninová rýže orzo