Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oplatky Mila jsou legenda. Konzumuje je už několikátá generace a jejich obliba ani v nejmenším neklesá. Pokud jste je nesehnali, protože jsou právě vyprodané, můžete zkusit jejich domácí nepečenou verzi.

Na domácí oplatky Mila doporučujeme použít kvalitní suroviny, výsledek bude lepší než kupované oplatky. Základem jsou dortové oplatky, které jistě také dokážete upéct sami.

Jak na domácí oplatky Mila

Podívejte se, jaké k přípravě oplatek Mila potřebujete suroviny.

  1. Připravte krém: Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. 
  2. Přidejte rum, sušené mléko a smetanu ke šlehání a vyšlehejte do hladkého krému.
  3. Krém natřete na oplatku o rozměru 30 × 15 cm, nahoru položte další oplatku a znovu natřete krémem. Zopakujte třikrát, abyste získali čtyřvrstvé oplatky.
  4. Hotový plát nechte alespoň hodinu tuhnout v ledničce.
  5. Čokoládovou polevu získáte rozpuštěním čokolády na vaření, kterou smícháte se smetanou na šlehání.
  6. Ztuhlý plát rozkrájejte na kousky a každý kousek z jedné strany namočte do polevy.
  7. Hotové oplatky nechte ještě hodinu ztuhnout v ledničce.

Pozor, domácí Mila oplatky způsobují závislost.

Komentáře

Další tipy a triky