Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražené borůvky, ale klidně i jiné ovoce, se dají využít třeba právě na tento snadný, rychlý a krásně osvěžující dezert. Ten se skládá z ovocného rozvaru, krému a sušenek, nic víc k jeho přípravě nepotřebujete.

Nepečené dezerty je potřeba brzy sníst, ale v tomto případě s tím jistě nebude problém. Borůvkový dezert z mascarpone a sušenek je lehký a svěží, takže po něm nezůstane ani drobeček.

Příprava borůvkového dezertu

Podívejte se, které suroviny budete na přípravu nepečeného borůvkového dezertu potřebovat.

  1. Ke zmraženým borůvkám přidejte cukr a citronovou šťávu a krátce povařte.
  2. Do rozvaru přidejte škrob a vařte až do zhoustnutí.
  3. Do mísy dejte mascarpone, jogurt, smetanu ke šlehání a část rozvaru. Vše vyšlehejte v hladký krém.
  4. Na dno formy vyskládejte sušenky, na ně rozmažte rozvar a na něj krém.
  5. Vrstvení dvakrát zopakujte a poslední vrstvu krému ozdobte liniemi z rozvaru.
  6. Dezert dejte chladit do lednice, ideálně přes noc.
  7. Před servírováním ozdobte borůvkami, mátou a rozdrcenými sušenkami.

Tento nepečený dezert lze připravit i z jiného ovoce, které máte rádi.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli