Nepečený borůvkový dezert je letně svěží. Vyzkoušejte ho podle videonávodu
Mražené borůvky, ale klidně i jiné ovoce, se dají využít třeba právě na tento snadný, rychlý a krásně osvěžující dezert. Ten se skládá z ovocného rozvaru, krému a sušenek, nic víc k jeho přípravě nepotřebujete.
Nepečené dezerty je potřeba brzy sníst, ale v tomto případě s tím jistě nebude problém. Borůvkový dezert z mascarpone a sušenek je lehký a svěží, takže po něm nezůstane ani drobeček.
Příprava borůvkového dezertu
Podívejte se, které suroviny budete na přípravu nepečeného borůvkového dezertu potřebovat.
- Ke zmraženým borůvkám přidejte cukr a citronovou šťávu a krátce povařte.
- Do rozvaru přidejte škrob a vařte až do zhoustnutí.
- Do mísy dejte mascarpone, jogurt, smetanu ke šlehání a část rozvaru. Vše vyšlehejte v hladký krém.
- Na dno formy vyskládejte sušenky, na ně rozmažte rozvar a na něj krém.
- Vrstvení dvakrát zopakujte a poslední vrstvu krému ozdobte liniemi z rozvaru.
- Dezert dejte chladit do lednice, ideálně přes noc.
- Před servírováním ozdobte borůvkami, mátou a rozdrcenými sušenkami.
Tento nepečený dezert lze připravit i z jiného ovoce, které máte rádi.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře