Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdo miluje čokoládu, ten miluje brownies. Tento čokoládou nabitý dezert je kalorická bomba, ale je třeba myslet i na to, že neexistuje problém, který by nespravil kousek čokolády. Z Nutelly a několika málo dalších surovin chutná famózně.

Dezert brownies existuje v mnoha podobách. Společné je to, že voní čokoládou na několik metrů a nejlepší je ještě teplý. Vyzkoušejte tuto verzi jen z pěti surovin, z nichž jedna je oblíbená lískooříšková pomazánka.

Jak připravit nutellové brownies

Zde se dočtete, které suroviny na nutellové brownies potřebujete.

  1. V míse důkladně smíchejte lískooříškovou pomazánku a vajíčka.
  2. Přidejte hladkou mouku, kakao a nasekanou hořkou čokoládu.
  3. Těsto přemístěte do pečicím papírem vyložené formy o velikosti 20 × 20 cm.
  4. Nechte 30 minut odpočívat v lednici.
  5. Upečte v troubě vyhřáté na 175 °C asi 15 minut.
  6. Nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky.
  7. Brownies můžete dozdobit lískooříškovou pomazánkou a nasekanými ořechy.

Nutellu využijete i na jiné dezerty a lze ji připravit i ve zdravější verzi.

 

Komentáře

Další tipy a triky