Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: celkem asi necelé tři hodiny 6 porcí Jiné maso 38 názorů

Suroviny

1 králík
miska hříbků
150 g farmářské slaniny
50 g uzeného špeku
hladkolistá petrželka
kudrnka
kousek másla
bránice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme a vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením.

  2. Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny.

  3. Přidáme podušené hříbky, poházíme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem.

  4. Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca deci vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200°C cca 50 minut.

  5. Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko.

  6. Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku "dýchat". Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.

Poznámka

Omlouvám se, že nemám fotopostup, a tady by se asi hodil :-(, ale když mi manžel králíka kostil, byla jsem na srazíku se šenky a Pipre. Když jsem dnes roládu dělala, nevěděla jsem jak, a zda vůbec, to nějak dopadne :))))

Ale dobré to bylo, to zase jo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 217 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    monikaK::-D jemu i mě se to líbí.. děkuju;-):-)

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Dobře jsme si,Naďěnko,popapkali,já jsem králíčka trošku potřela plnotučnou hořčicí a jemu se to líbilo:-p,k tomu byla bramborová kaše se smaženou cibulkou a dobře jsme si popapkali:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Chambord Chambord

    Výtečné, rebeko.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Vše bylo řečeno nádherná roládka a moc šikovný manžel tak se o bodík podělte:yes::yes:23

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    co s tebou má jeden dělat:-? nemám slov - mňam:yes::-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Ušák na jedničku:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    rozmarynaH::-D:-D tobě děkuji obzvlášť, že, ač téměř lazar:-8:-D, jsi sebrala poslední zbytky sil a recept mile okomentovala:-K:-K:-D;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tý jo:-OTak tomu říkám parádní dobrota:-p+21:yes::yes::-K
    Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník:yes:
    Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně":-):-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    všem ještě jednou moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    no to je nádhera Nadi, ty jsi šikulka, krásný recept a krásné foto:-p:-p:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Kralika. . .uz zase kralika. . .ani pinďa uz to nezere. . .se pobleju. . .aby ses nepos. . .:-D
    p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek:-p Mas to krasny, zravy uz od kouku:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Rebi, tleskám nádherné fotce a vydařenému receptu:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadenka, máš to krásne!:yes:
    Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
    Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Teda Rebeko, moc a moc mě bolí ruce od hrabání listí;-(, ale nemohla jsem neposlat skromný bodík za tak úžasné jídlo:-p a tak úžasně vyfocené:-). Králíka jsem už dlouho nejedla, a přitom ho mám moc ráda. Musím dokoupit suroviny a více se snažit:-D:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: jak vykostit králíka králičí roláda roláda z králíka recepty králičí roláda mail nepos.com.br loc:cz roláda s králíka jak vykostit králíka na roládu králík roláda kuřecí roláda s hříbky branice recept roláda z králičího masa krůtí roláda v bránici kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř bránice branice od reznika jak rozříznout maso na roládu recept kraličí rolada vepřová roláda s hříbky masová roláda v košilce vždyd

Zapomněl/a jsem heslo