Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 447 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 168,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka vykostíme a vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením.
Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny.
Krok 3: Přidáme podušené hříbky, poházíme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem.
Krok 4: Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca deci vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200°C cca 50 minut.
Krok 5: Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko.
Krok 6: Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku "dýchat". Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.
Zveřejněno 14. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Moje poznámka
Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Nejnovější recepty
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 15 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jandulka13 před 36 minutami
Muffiny s kousky čokolády
TerezaZinkeova před 47 minutami
Pomazánka z červené řepy s křenem
Jan Nemec před 1 hodinou
Krůtí nudličky s bylinkami a smetanou
Ewulin před 1 hodinou
Mexické fazole s masem
lucanka45 před 2 hodinami
"Americký" moučník
Marcela0123 před 6 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 7 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 13 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 14 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 15 hodinami
Tématické fráze:
králičí roláda,
jak vykostit králíka,
roláda z králíka,
recepty králičí roláda,
mail nepos.com.br loc:cz,
roláda s králíka,
jak vykostit králíka na roládu,
králík roláda,
kuřecí roláda s hříbky,
branice recept,
roláda z králičího masa,
kuřecí roláda v bránici,
krůtí roláda v bránici,
kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř,
bránice,
roládka z králíka,
branice od reznika,
jak rozříznout maso na roládu,
recept kraličí rolada,
vepřová roláda s hříbky
Suroviny:
králík,
houba hřib,
slanina farmářská,
špek uzený,
petrželka hladkolistá,
máslo,
bránice,
sůl,
pepř
Komentáře (39)
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně"
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.