Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pojďte si připravit osvěžující dobrotu, která láká už na pohled a po jejím ochutnání možná nezůstanete jen u jedné skleničky. Lahodná kombinace poctivého tvarohu, jemné čokolády a ovocného rozvaru vytváří dokonalý základ pro tento lehký dezert.

Tato dobrota je jednoduchá a bez pečení - vrstvený dezert stačí jen vychladit a můžete si na něm pochutnat. Díky tomu můžete do přípravy Míši zapojit i děti a užít si společné tvoření i ochutnávání. Děti budou nadšené.

Nepečený Míša do skleničky

Příprava Míši do skleničky je jednoduchá a skládá se z několika málo kroků. Připravte si: 

  1. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vytvořenou směs rozdělte do skleniček jako základ.
  2. V míse smíchejte tvaroh s cukrem, vanilkovou pastou a trochou mléka. Podle potřeby přilijte více mléka, aby byl krém jemný a dobře se roztíral.
  3. Na sušenkový základ dejte vrstvu tvarohu, potom rozvařené ovoce a nakonec opět tvaroh.

  4. Čokoládu nalámejte do misky, zalijte horkou smetanou a metličkou rozmíchejte dohladka. Polevu nalijte na vršek dezertu.

  5. Ozdobte strouhanou čokoládou a čerstvým ovocem. Nechte vychladit v lednici aspoň hodinu, aby vše ztuhlo a chutě se propojily.

  6. Chcete-li dokonalou závěrečnou tečku, můžete dezert dozdobit např. snítkou máty, meduňky nebo různými jedlými květy.

Přejeme dobrou chuť.

Tip:  Zjistěte, co všechno můžete použít na smetanové krémy do skleničkových dezertů.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli