Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Variace bramborových lupínků je velmi snadná a přitom chutná přímo neskutečně. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása; pro tuto úpravu brambor to rozhodně platí. Voní máslem a česnekem, samy kloužou do břicha a zasytí stejně jako masité jídlo.
Na tyto pečené brambory jsou nejlepší brambory střední a větší velikosti, ale pokud jiné nemáte, poslouží i ty menší. Při přípravě je důležité pečlivé nakrojení, ale to hravě zvládne i začátečník. Chcete-li, použijte na závěr nějaké bylinky, ale nutné to není.
Jak na pečené bramborové lupínky
Je to skutečně snadné a rychlé.
- Bramboru položíme na dvě čínské hůlky a nakrájíme ji na tenké plátky. Hůlky vytvoří hranici zářezu a nedovolí, abychom bramboru úplně přeřízli.
- Všechny nakrájené brambory dáme do pekáče, zastříkneme je olejem a upečeme.
- Do rozpuštěného másla nastrouháme česnek a hotovou směsí bohatě potřeme upečené brambory. Zajedeme pokud možno mezi všechny lupínky.
- Nyní můžeme přidat bylinky na provonění a brambory znovu dáme do trouby.
Věříme, že si tuto úpravu brambor zamilujete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Jak používat bylinky na dochucení: Čerstvé dovedou pokrm k dokonalosti
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Komentáře