Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co na slavnostní oběd? Zkuste pečené kukuřičné kuře se zeleninou a hummusem
Zdroj: Toprecepty

Kukuřičné kuře je kuřetem, které bylo po větší část svého života krmeno kukuřičnými zrny. Kuřecí maso je poté zabarveno dožluta a má výrazně lepší chuť. To se také odvíjí na ceně, proto je ideálním pokrmem pro slavnostní příležitost.

Pečení kuřete v celku je ideální možností, pokud má oběd zasytit celou rodinu, a kuchař si nepřeje v kuchyni trávit celé dopoledne. Výraznou chuť masa skvěle doplní sezónní pečená zelenina a cizrnový hummus. Tak se pojďme pustit do vaření.

Jak na pečené kuře se zeleninou a hummusem

Kromě celého kukuřičného kuřete budete potřebovat 80 g másla, olej, sůl, pepř, bazalku, česnekovou a cibulovou kořenící pastu. Dále si připravte zeleninu: mrkev, fenykl, petržel, červenou řepu, dýni hokaido a také hummus.

  • Kuře nejprve osušte, dovnitř i zvenku vetřete sůl a mletý pepř. Troubu předehřejte na 170 °C.
  • Máslo nakrájejte na dva plátky a vložte je pod kůži na kuřecích prsou. Celé kuře potřete česnekovou a cibulovou pastou.
  • Kuře vložte do pekáče, vlijte vodu do výše jednoho centimetru a zakryjte alobalem. 
  • Nejprve pečte kuře hodinu zakryté. Po této době alobal odstraňte a pečte dalších 30 minut. Několikrát maso přelijte výpekem.
  • Mezitím si připravte zeleninu - očistěte ji, nakrájejte na kousky a promíchejte společně s česnekovou pastou, bazalkou, olejem a solí.
  • Zeleninu pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 210 °C zhruba půl hodiny. Servírujte s kuřetem a hummusem.

V receptu se pracuje s česnekovou a cibulovou pastou. Pokud je neseženete v obchodě, můžete si je snadno připravit doma. Například česnekovou pastu uděláte z česneku, tuku a soli. Přejeme, ať se dílo podaří, a hlavně, ať chutná.

Komentáře

Další tipy a triky