Co na slavnostní oběd? Zkuste pečené kukuřičné kuře se zeleninou a hummusem
Kukuřičné kuře je kuřetem, které bylo po větší část svého života krmeno kukuřičnými zrny. Kuřecí maso je poté zabarveno dožluta a má výrazně lepší chuť. To se také odvíjí na ceně, proto je ideálním pokrmem pro slavnostní příležitost.
Pečení kuřete v celku je ideální možností, pokud má oběd zasytit celou rodinu, a kuchař si nepřeje v kuchyni trávit celé dopoledne. Výraznou chuť masa skvěle doplní sezónní pečená zelenina a cizrnový hummus. Tak se pojďme pustit do vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na pečené kuře se zeleninou a hummusem
Kromě celého kukuřičného kuřete budete potřebovat 80 g másla, olej, sůl, pepř, bazalku, česnekovou a cibulovou kořenící pastu. Dále si připravte zeleninu: mrkev, fenykl, petržel, červenou řepu, dýni hokaido a také hummus.
- Kuře nejprve osušte, dovnitř i zvenku vetřete sůl a mletý pepř. Troubu předehřejte na 170 °C.
- Máslo nakrájejte na dva plátky a vložte je pod kůži na kuřecích prsou. Celé kuře potřete česnekovou a cibulovou pastou.
- Kuře vložte do pekáče, vlijte vodu do výše jednoho centimetru a zakryjte alobalem.
- Nejprve pečte kuře hodinu zakryté. Po této době alobal odstraňte a pečte dalších 30 minut. Několikrát maso přelijte výpekem.
- Mezitím si připravte zeleninu - očistěte ji, nakrájejte na kousky a promíchejte společně s česnekovou pastou, bazalkou, olejem a solí.
- Zeleninu pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 210 °C zhruba půl hodiny. Servírujte s kuřetem a hummusem.
V receptu se pracuje s česnekovou a cibulovou pastou. Pokud je neseženete v obchodě, můžete si je snadno připravit doma. Například česnekovou pastu uděláte z česneku, tuku a soli. Přejeme, ať se dílo podaří, a hlavně, ať chutná.
Komentáře