Červená řepa: Vyzkoušejte oblíbené recepty
Červená řepa je dokonalá surovina se sladkokyselým aroma původem ze Středomoří a v kuchyni s ní můžete doslova kouzlit. Bohatá je zejména na minerály, vitamíny skupiny B, vitamín C a také kyselinu listovou. Tuto surovinu si rozhodně zařaďte do jídelníčku, neboť podporuje vaši imunitu, růst tkání, regeneraci organismu a odvádí škodliviny z těla.
Červenou řepu využíváme v kuchyni především na lahodné a zdravé saláty, pomazánky, polévky nebo jakákoliv jiná jídla. Pokrmy pak vynikají nejen skvělou chutí, ale i atraktivní rudou barvou. Červená řepa rozhodně zaujme na první pohled.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit řepu
Možností je hned několik, upravujeme ji jednak vařením a pečením v troubě, ale podáváme ji také v syrovém stavu v podobě "odšťavení". Nevýhodou této suroviny je tvrdost a tudíž je tepelná úprava řepy delší.
Chuťovky z řepy
Z řepy si připravte dokonalou večerní chuťovku k televizi, můžete ji podávat se sklenicí vína nebo nachystat jako pohoštění pro vaši návštěvu. Tyto snadné a zajímavé pochutiny jsou rychle hotové a rozhodně s nimi sklidíte úspěch.
Pomazánky z řepy
Zbytky řepy je ideální zpracovat do rychlých pomazánek, které se hodí pro každou příležitost. Svojí pestrou barvou rozhodně zaujmou každého strávníka. Pěkně je namažte a ozdobte jinak barevnou zeleninou. Pochoutka je během chvilky na stole.
Pečená řepa
Tuto zdravou pochoutku upečte nakrájenou na kostky v troubě, na závěr ji posypejte parmezánem a vznikne vám dokonalá zeleninová příloha ke steakům. Nebojte se také vyzkoušet netradiční pečené řepné karbanátky nebo placky.
Řepa nasladko
Nemyslete si, že řepu využijete pouze na slaný způsob. Opak je pravdou. Můžete si totiž upéct netradiční červené palačinky nebo ji také zakomponovat do lehkých dortů. Barva bude úžasná a upoutá svou neobvyklostí.
Řepa je velmi variabilní surovina, kterou můžete připravovat na mnoho způsobů. Na závěr se nechte inspirovat řepnou krémovou polévkou, která je na podzimní večery dokonalá pro zahřátí. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Jak se starat o zeleninovou zahradu v červenci. Zaměříme se především na plodovou zeleninu
5 druhů podzimních pomazánek: Je libo z červené řepy, dýňovou nebo křenovou?
Komentáře