Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní grilovaná zeleninová směs podle ČSN: Přeměňte přebytky v chutný pokrm
Zdroj: Freepik, 8photo

Grilování zeleniny má své kouzlo, navíc na grilovacích deskách připravíte víc než jen zeleninu. V nouzi a při nehezkém počasí ji pak lze také bez problému osmažit na pánvi. Inspirujte se rychle připravenou přílohou.

Grilovaná zelenina v podobě přílohy rozzáří oči většině strávníků. Je dokonale měkká, skvěle ochucená a v kombinaci s grilovaným masem či sýry tvoří neodolatelnou kombinaci. Její příprava je navíc bleskurychlá. Jdeme na to?

Jak na pikantní grilovanou zeleninovou směs

Na 4 porce budete potřebovat 120 g čerstvých paprikových lusků, 100 g cukety, 100 g rajčat, 80 g žampionů, 48 g oleje, sůl a hrubě mletý pepř podle chuti, 24 g citrónové šťávy, 1–2 stroužky česneku a 20 g sezamových semínek.

  1. Každý druh zeleniny pečlivě omyjte a očistěte. Poté ji pokrájejte na větší kousky, lehce osolte, okořeňte hrubě mletým pepřem, přidejte nastrouhaný česnek, sezamové semínko a zalijte částí oleje.
  2. Směs promíchejte a nechte v lednici marinovat minimálně po dobu 30 minut.
  3. Poté zeleninu na zbylém množství oleje opečte na grilovací desce, případně na pánvi tak, aby byla měkká, ale stále celistvá.
  4. Zakápněte citrónovou šťávou a podávejte jako přílohu nejen ke grilovaným pochoutkám v teplém či studeném stavu.

Zeleninové směsi jsou oblíbené nejen při grilování, ale i v dalších nejrůznějších pokrmech. Dopřejte si úžasnou chuť vlastních výpěstků a hýčkejte se. Pokud byste rádi více inspirace, zkuste grilovanou zeleninu podle našeho videoreceptu níže:

Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli