Pikantní grilovaná zeleninová směs podle ČSN: Přeměňte přebytky v chutný pokrm
Grilování zeleniny má své kouzlo, navíc na grilovacích deskách připravíte víc než jen zeleninu. V nouzi a při nehezkém počasí ji pak lze také bez problému osmažit na pánvi. Inspirujte se rychle připravenou přílohou.
Grilovaná zelenina v podobě přílohy rozzáří oči většině strávníků. Je dokonale měkká, skvěle ochucená a v kombinaci s grilovaným masem či sýry tvoří neodolatelnou kombinaci. Její příprava je navíc bleskurychlá. Jdeme na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na pikantní grilovanou zeleninovou směs
Na 4 porce budete potřebovat 120 g čerstvých paprikových lusků, 100 g cukety, 100 g rajčat, 80 g žampionů, 48 g oleje, sůl a hrubě mletý pepř podle chuti, 24 g citrónové šťávy, 1–2 stroužky česneku a 20 g sezamových semínek.
- Každý druh zeleniny pečlivě omyjte a očistěte. Poté ji pokrájejte na větší kousky, lehce osolte, okořeňte hrubě mletým pepřem, přidejte nastrouhaný česnek, sezamové semínko a zalijte částí oleje.
- Směs promíchejte a nechte v lednici marinovat minimálně po dobu 30 minut.
- Poté zeleninu na zbylém množství oleje opečte na grilovací desce, případně na pánvi tak, aby byla měkká, ale stále celistvá.
- Zakápněte citrónovou šťávou a podávejte jako přílohu nejen ke grilovaným pochoutkám v teplém či studeném stavu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zeleninové směsi jsou oblíbené nejen při grilování, ale i v dalších nejrůznějších pokrmech. Dopřejte si úžasnou chuť vlastních výpěstků a hýčkejte se. Pokud byste rádi více inspirace, zkuste grilovanou zeleninu podle našeho videoreceptu níže:
Čerpáno z knihy Receptury teplých pokrmů
Komentáře