Pikantní smažené kuřecí plátky podle ČSN: Tyto mini řízečky nemají konkurenci
Obložené studené talíře a mísy milujeme na oslavách nejspíš všichni. Ještě větší radost pak mají labužníci z rozsáhlejších rautů, které disponují jak ohřevnými nádobami, tak studeným pohoštěním. A co chutné mini řízečky?
Jakmile se při výjimečné události společnost přesune k pohoštění, začíná blaženost větších i menších gurmánů. Mezi obloženými mísami se dokonale vyjímají velké talíře nebo tácy s mini řízečky v nejrůznějším provedení. S námi si můžete vyzkoušet přípravu plátků kuřecích prsíček v pikantní krustičce, kterým neodoláte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na pikantní smažené kuřecí plátky podle ČSN
Na 1 kg kuřecích plátků budete potřebovat 1 kg kuřecích prsou, 30 g soli, 10 g ostrého koření, 2 menší vejce, 70 g mléka, 200 g kukuřičné mouky a tuk na smažení.
- Kuřecí maso nakrájejte přes vlákno na malé plátky (nejlépe okrouhlé jako chipsy) o velikosti zhruba 5 cm a tloušťce asi 0,5 cm.
- Výšku plátků masa sjednoťte naklepáním hranou ruky nebo za pomoci paličky.
- Maso posypte směsí pikantního koření podle vašich chutí a oblíbenosti, osolte po celém povrchu a nechte chvíli odležet.
- Připravené maso obalte v rozšlehaných vejcích s mlékem a v kukuřičné mouce.
- Obalené plátky masa vkládejte po menším množství do rozpáleného tuku, aby se správně a dostatečně propekly, a smažte je do krásně zlatavé barvy.
- Pikantní kuřecí mini řízečky se zpravidla servírují prokládané listy čerstvého salátu a měsíčky citrónu na velkých talířích nebo servírovacích tácech.
Tip: Nezapomínejte na dětské strávníky, které potěší maličké kuřecí řízečky v klasickém provedení. Vedle tácu s řízečky by měla ležet ošatka s čerstvým pečivem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Smažené kuřecí plátky zaujmou na rautech, cateringových akcích, ale i na menším setkání s přáteli. Pokud byste rádi inspiraci na podobnou lahůdku, máme pro vás tip v podobě videoreceptu na kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny:
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Komentáře