4 časté chyby při skladování vánočního cukroví: Poradíme, jak se jim vyhnout
K Vánocům neodmyslitelně patří pečení vánočního cukroví a je třeba vědět, kam uložit suché kousky a jak uchovat naplněné krémem. Poradíme, jak a při jaké teplotě nejlépe skladovat linecké cukroví. Každý druh cukroví vyžaduje jiné skladování.
Většina cukroví potřebuje být v suchu, chladu a temnu. Upečené perníčky ukládáme do papírové krabice do spíže, aby měly možnost navlhnout a změknout, naopak cukroví plněné krémem uzavřeme do plastové nádoby a uložíme do lednice.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejčastější chyby při skladování
Poradíme, jakých chyb se nedopouštět při skladování cukroví:
- Perníčky patří do papírové krabice uložené ve spíži. Mírná vlhkost je v tomto případě žádoucí, aby perníčky hezky změkly. Hlavní pravidlem tudíž je neuzavírat perníčky do plastové dózy.
- Do lednice určitě nepatří nadýchané cukroví z vaječných bílků. Křehké kokosky a pusinky vložíme do papírových sáčků a odložíme na místo, kde jim nebude hrozit navlhnutí.
- Cukroví neskladujeme na balkóně, a to hlavně kvůli teplotním výkyvům. Neměli bychom ho nechávat v mrazu, ani na přímém slunečním svitu.
- Při uskladnění v lednici dávejte pozor, vedle jakých potravinami je cukroví uložené, velmi snadno může nasát okolní pachy a díky tomu si jej znehodnotíme.
Vyzkoušejte báječné linecké cukroví podle tohoto videoreceptu. Upečené linecké uchovejte v papírové krabici vystlané ubrousky a v chladné spíži. Dopřejte mu alespoň týden až dva na rozležení.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Jak uskladnit cukroví a vánoční pečivo? Vhodné jsou krabice, plechovky a keramické nádoby. Větší zásoby co nejdříve zmrazíme
Čím potírat perníčky, aby se krásně leskly? Máme pro vás 4 tipy
Komentáře