Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studené pohoštění je součástí každé slavnostnější chvíle. Při jeho přípravě je potřeba myslet na několik málo věcí. Chyby se nám totiž nevyhýbají ani zde. Poradíme vám, jaké to jsou a jak jim předejít.

Myslet je potřeba mimo jiné i na to, že nakrájené ovoce na tácech začne během chvíle hnědnout. Pomůžete mu nejlépe tím, že z něj připravíte ovocný salát s obsahem citronové šťávy, která právě hnědnutí zabraňuje.

Chyby při přípravě studeného pohoštění

Vyhněte se těmto chybám a budete tím nejlepším hostitelem:

  1. Dávejte důraz na čerstvé a kvalitní suroviny. V opačném případě nemusí po chvíli v teplé místnosti chutnat dobře.
  2. Dávejte pozor při kombinování surovin, např. při přípravě studené mísy. Kombinace „mokrých a suchých“ ingrediencí není vhodná. Třeba nakrájené okurky způsobí mokré stopy nejen na sýru, který pak není vůbec dobrý.
  3. V případě obložených mís také myslete na trvanlivost použitých potravin a kombinujte je tak, aby ji měly stejnou nebo podobnou. Ušetří vám to potom čas strávený přebíráním trvanlivějších surovin od těch méně trvanlivých.

Studené občerstvení skladujte po celou dobu v lednici a podejte ho až před konzumováním, ne dříve. Nezapomínejte ani na jeho důkladné zakrytí v lednici, čímž předejdete oschnutí. Připravte si s námi delikátní pochoutkový salát na chlebíčky:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie