Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Šestá a poslední postní neděle se nazývá Květná na památku slavného vjezdu Ježíše do Jeruzaléma, kdy jej lidé vítali rozkvetlými ratolestmi. Základní oslavy a symboly tohoto svátku však sahají až do pohanských dob.
Jak se vítalo jaro dříve
Květná neděle v kuchyni
Na květnou neděli si dopřejeme čerstvé bylinky, které můžeme rychlit za oknem. Také mladá čerstvá zelenina nebo saláty nám květnou neděli hezky ochutí. Připravíme se tím na Velikonoce, které jsou už za dveřmi.
Podle názorného videa si můžeme naplánovat barvení vajec přírodními barvami, které využijeme už za týden. Pokud budeme barvit vajíčka v cibulových slupkách, schováváme si je už déle dopředu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Novoluní ve Štíru: Býkovi dodají energii buchty s mákem, Střelec potřebuje exotickou polévku a Beran kuře
Svíčková s horáckým knedlíkem podle Pepy Nemravy: Masu se zeleninou dejte den v chladu, říká účastník MasterChefa
Komentáře