Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Šestá a poslední postní neděle se nazývá Květná na památku slavného vjezdu Ježíše do Jeruzaléma, kdy jej lidé vítali rozkvetlými ratolestmi. Základní oslavy a symboly tohoto svátku však sahají až do pohanských dob.
Jak se vítalo jaro dříve
Květná neděle v kuchyni
Na květnou neděli si dopřejeme čerstvé bylinky, které můžeme rychlit za oknem. Také mladá čerstvá zelenina nebo saláty nám květnou neděli hezky ochutí. Připravíme se tím na Velikonoce, které jsou už za dveřmi.
Podle názorného videa si můžeme naplánovat barvení vajec přírodními barvami, které využijeme už za týden. Pokud budeme barvit vajíčka v cibulových slupkách, schováváme si je už déle dopředu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Víte, jaké zvyky naši předci dodržovali během velikonočních svátků? Tyto pokrmy se tradičně připravovaly
Vitamínová zahrádka za oknem. Jak snadno vypěstovat nať celeru, petržele, cibule a česneku
Komentáře