Polévka ze zapečené zeleniny

Radulinka6 Kuchař: Radulinka6

Doba přípravy: 60 4-5 porcí Polévky 2 názory

Suroviny

1 dýně Hokkaido
1/2 malého celeru
1 velká petržel
1 cibule
olej
1 lžíce másla
sůl
pepř
2 lžíce nasekané petrželky
špetka muškátového oříšku
zakysaná smetana
750 ml zeleninového vývaru
nakládaná červená řepa
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celer, petržel oloupeme, dýni vydlabeme a vše nakrájíme na stejně velké kusy. Osolíme , dáme do pekáče, zalijeme olejem a promícháme.

  2. Pečeme při 200°C 35 -40 minut .

  3. V kastrolu si rozehřejeme máslo a na něm osmažíme jemně nakrájenou cibuli . Přidáme pečenou zeleninu a vývar. Vaříme 15 minut a pak rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, a muškátovým oříškem.

  4. Podáváme s petrželkou, drobně nakrájenou řepou a pro zjemnění smetanou.

Poznámka

čerpáno z časopisu Kaufland

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka ze zapečené zeleniny

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Pečená zelenina je mnohem lepší než syrová, zvláště na podzim.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty letáky mají někdy skvělé recepty, co? Já jsem svého času upekla taky mazanec z letáku Penny a má velký úspěch dodnes :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z červené čočky penny polevka ze zapecene dyne top recepty ze zeleniny polevka ze zelininy kremova polevka ze zeleniny polévka ze zeleniny spenatova polevka kaufland zapekana zelenina

Zapomněl/a jsem heslo