Bramborové placky se smaženicí

suslajda Kuchařka: suslajda

Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

směs lesních hub
1 cibuli
sůl
pepř
kmín
3 vejce
1 lžíce sádla
2 stroužky česneku
7 vařených brambor ve slupce
dětská krupička dle potřeby
polenta na obalení
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uděláme smaženici. Oloupanou, nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme nakrájené houby, utřený česnek, opepříme, osolíme. Přidáme kmín a necháme dusit. Když je voda z hub vydušená přidáme vejce a necháme srazit.

  2. Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme nahrubo, přidáme smaženici. Podle potřeby přidáváme dětskou krupičku. Vypracujeme si těsto z kterého tvoříme placky, které obalíme v polentě.

  3. Placky smažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Usmažené placky dáme na papírovou utěrku. Podáváme se salátem nebo samotné.

Poznámka

K obědu byla smaženice, zbyla jedna porce. Uvařila jsem brambory a večeře byla hotová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové placky se smaženicí

Tématické fráze: jak dlouho dusit houby na smaženici bramboráky se smaženicí polenta placky a brambory recept jak usmazit placky placky z hotove polenty jak dlouho smazit smazenici braborová jídla bramborové placky bramborové placky z vařených brambor s cibuli